Blog

UTM

Template thesis UTM dah siap, mmg agak banyak keperluan untuk format tesis UTM. utm_thesis-template

UM Thesis Template *update

UM is the first template I designed few years back, always my first priority to get it done. UM thesis guidelines have change from 2013 to 2015 edition, new guidelines prepared to be more 'MS Word' friendly. I dont know how many times the template has been modified but I'm sure it help students out there. This template […]

Juri Educational Festival 2016@Politeknik Seberang Perai

2 hari lepas dapat invitation dari Politeknik untuk jadi juri Educational Festival, pertandingan projek bagi pelajar akhir semester. Scope yg diberikan utk penjurian projek kategori network.  Ada 7 projek untuk dinilai, 7 projek ni telah melalui proses saringan awal dan mereka top 7. Secara keseluruhannya, semua projek bagus-bagus dimana mereka guna teknologi terkini dan apply […]

Gaya UKM Thesis Template dah siap

Seminggu dua ni,pembaris dan printer menjadi teman setia. Buat eksperimen untuk menghasilkan template tesis Gaya UKM 2015. Gaya UKM yang baru ni agak 'mesra' MS Word jadi kerja-kerja create template jadi sedikit mudah cuma nak tailor made caption dan senarai kandungan memerlukan ketelitian. Kadang-kadang guidelines tulis 2 space tapi bila ukur tak 2 space pun..jadi […]

Tunas Mekar Siri 6 Kick Off

Hari ni hadir Mesyuarat Penyelarasan Program Tunas Mekar Siri 6 di ICU, Wisma Persekutuan, Kepala Batas. Tunas Mekar ni program untuk membantu usahawan muda (siswazah) menjalankan perniagaan. Aku dilantik sebagai Perunding Perniagaan bagi membantu seramai 8 orang usahawan agar dapat melonjakkan/mengembangkan perniagaan mereka ke satu tahap yang lebih. Sebagai perunding, tugas menjadi lebih berat kerana KPI yang […]

Gaya UKM @ PPUKM, Cheras

Pagi-pagi buta dah bergerak ke Pusat Perubatan UKM (PPUKM) Cheras sebab risau disebabkan jem boleh sampai lambat.Walaupun Waze jangka 30 minit tapi aku tak boleh confident sgt sbb KL traffic tak boleh predict. Gerak awal sejam supaya boleh sampai awal dan prepare untuk training. Pantang penceramah datang lambat, mesti kena punctual. Sampai 8.15 tapi dok melilau cari parking […]

Postgraduate Workshop 24 -25 Sept 2016 @MPWS Bangi

Ni first time guna MPWS sbg venue kursus, ada orang ingat aku jadi trainer MPWS. Tempat ok cuma wifi agak slow disebabkan share dgn bilik seminar lain. Pekerja-pekerja MPWS really helpful. Bagusnya MPWS ni dia bagi kebebasan utk penganjur cari katering sendiri. MS Word For Thesis Formatting | 24 Sept 2016 En Ghazali bekas peserta […]

Postgraduate Workshop 2016

Disebabkan permintaan demi permintaan,tora datang lagi dengan kursus berkembar di Bangi. Kalau register untuk kedua-kedua kursus dapat diskaun 10%, jadi bayar RM 270 instead of RM 300.  

Kursus MS Word Untuk Penulisan Tesis Efektif | 20 Ogos 2016

Dah lama tak buat kursus ni, bukan apa..permintaan Mendeley lebih kuat dari peserta. Disebabkan ada beberapa orang dah tanya, jadi aku pun rasa refresh kembali untuk mulakan. Baru first day advertise dah ada 3 orang peserta yang nak register. Alhamdulillah. Yang mana nak join boleh terus ke web kursus ni  www.formatTesis.com Ni poster

Paper masuk springer..Eksaited

Baru dapat email dari Dr Maryam, paper yang kami hantar conference di Sabah diterima masuk dalam Springer. Tajuk Development of a One Stop Distance Virtual Learning (DVL) Program for Diploma of Pharmacy Students During Hospital Attachment. Aplikasi moodle ni dah masuk second batch student, so far mmg menyenangkan kerja-kerja para penyelia LI. Untuk orang yang liat […]