project

UTHM Thesis Template

Projek seterusnya ialah menyiapkan template thesis UTHM, ada jugak dapat beberapa permintaan dari pelawat website. Here we go       Sumber Thesis Guidelines dari Centre for Graduate Studies , Universiti Tun Hussein Onn Malaysia http://ps.uthm.edu.my/v4/ms/form/doc_download/110-thesis-writing-guide.html Atau di website ini : UTHM Thesis Writing Guide  

Thesis UPSI mencurah-curah

Hari ni dapat job format tesis untuk UPSI. Mulanya Cikgu Edwin yang minta aku format tesis dia 11hb, bila dah siap dia puas hati &  dia suggest kat kawan-kawan dia yang lain. 29hb dapat satu thesis untuk formatting, pastu 30 hb dapat lagi 2 thesis… Terima kasih kat Cikgu Edwin yang percaya dan suggest kat coursemate […]

Projek Format Tesis

Dalam dok attend CMBA, curi-curi masa malam siapkan 3 job tesis. Mmg berpinau mata tengok tulisan,table ,page orientation,figure…tapi cuba siapkan juga supaya dapat deliver in time. Dah 3 malam tido lambat..tu la masa yang ada untuk belek tesis ni. Benda yg selalu takes time nak pebetui adalah table atau figure yang dilukis dalam margin 2.5 […]

Juri Educational Festival 2016@Politeknik Seberang Perai

2 hari lepas dapat invitation dari Politeknik untuk jadi juri Educational Festival, pertandingan projek bagi pelajar akhir semester. Scope yg diberikan utk penjurian projek kategori network.  Ada 7 projek untuk dinilai, 7 projek ni telah melalui proses saringan awal dan mereka top 7. Secara keseluruhannya, semua projek bagus-bagus dimana mereka guna teknologi terkini dan apply […]

Tunas Mekar Siri 6 Kick Off

Hari ni hadir Mesyuarat Penyelarasan Program Tunas Mekar Siri 6 di ICU, Wisma Persekutuan, Kepala Batas. Tunas Mekar ni program untuk membantu usahawan muda (siswazah) menjalankan perniagaan. Aku dilantik sebagai Perunding Perniagaan bagi membantu seramai 8 orang usahawan agar dapat melonjakkan/mengembangkan perniagaan mereka ke satu tahap yang lebih. Sebagai perunding, tugas menjadi lebih berat kerana KPI yang […]

Ciri-Ciri Logo Yang Hebat

Antara benda yang aku suka buat waktu lapang ialah mencari pertandingan mencipta logo. Surf internet dan try cari mana-mana pertandingan. Setakat ni ada la menang beberapa kali cabutan bertuah pertandingan logo. Ada yang dapat duit. Semalam terbaca paper tentang ciri-ciri logo yang hebat. Jadi aku kongsikan. Ni dari Utusan Malaysia Selasa 10 November 2015. Sembilan Ciri-Ciri […]

Projek Web Baru : Tips Mencari Domain Name Yang Catchy

Hari ni diminta oleh Dr Subri untuk menyiapkan web pertandingan inovasi ASEAN dan Special Interest Group. Namun kami menghadapi masalah untuk mendapatkan domain yang dikehendaki kerana dah ada owner domain tu. Pilihan yang ada ialah cari owner domain tu dah beli…tapi mesti mahal,macam orang nak beli no plate yang cun. Kami dah berjaya mendapatkan domain […]