Uncategorized

Social media marketing workshop by Penang Women’s Development Corporation-PWDC.

Hari ni conduct training Social Media Marketing anjuran Penang Women’s Development Corporation-PWDC di Politeknik Seberang Perai. Terima kasih Mrs Susan & Mrs Hidayah kerana menjemput. Bengkel ini lebih kepada memberi pendedahan kepada usahawan-usahawan kecil yang beroperasi dirumah agar dapat meningkatkan kewujudan bisnes di ruang maya terutamanya di platform Media Sosial. Program bermula jam 9.00 pagi dengan […]

Mendeley Institutional Edition (Team) plan

https://www.mendeley.com/groups/4018191/universiti-teknologi-mara-uitm/ Click here

Survey Reunion 20 Tahun SMSSMJ

Isi survey untuk mudahkan penganjuran : https://goo.gl/forms/9dC2gp4uE7bTumIS2

RansomWare

Baru-baru ni dunia dikejutkan dengan RansomWare. Ransomware refer kepada perisian yang mengunci fail komputer  secara encryption dan minta duit untuk menebus kembali fail dalam komputer kita.

Bengkel Video Editing Untuk MOOC

MOOC – massive open online course https://www.openlearning.com                   SOURCE : https://en.wikipedia.org/wiki/Massive_open_online_course  

UTM

Template thesis UTM dah siap, mmg agak banyak keperluan untuk format tesis UTM. utm_thesis-template

Postgraduate Workshop 24 -25 Sept 2016 @MPWS Bangi

Ni first time guna MPWS sbg venue kursus, ada orang ingat aku jadi trainer MPWS. Tempat ok cuma wifi agak slow disebabkan share dgn bilik seminar lain. Pekerja-pekerja MPWS really helpful. Bagusnya MPWS ni dia bagi kebebasan utk penganjur cari katering sendiri. MS Word For Thesis Formatting | 24 Sept 2016 En Ghazali bekas peserta […]

Kursus MS Word Untuk Penulisan Tesis Efektif | 20 Ogos 2016

Dah lama tak buat kursus ni, bukan apa..permintaan Mendeley lebih kuat dari peserta. Disebabkan ada beberapa orang dah tanya, jadi aku pun rasa refresh kembali untuk mulakan. Baru first day advertise dah ada 3 orang peserta yang nak register. Alhamdulillah. Yang mana nak join boleh terus ke web kursus ni  www.formatTesis.com Ni poster

Paper masuk springer..Eksaited

Baru dapat email dari Dr Maryam, paper yang kami hantar conference di Sabah diterima masuk dalam Springer. Tajuk Development of a One Stop Distance Virtual Learning (DVL) Program for Diploma of Pharmacy Students During Hospital Attachment. Aplikasi moodle ni dah masuk second batch student, so far mmg menyenangkan kerja-kerja para penyelia LI. Untuk orang yang liat […]

Sediakan Backup Sebelum Hujan

Fail MS Word adalah fail yang paling banyak digunakan dalam kehidupan seharian kita, samada sebagai pelajar sekolah,universiti, kerja admin, businessman atau bos-bos besar. Disebabkan penggunaannya yang meluas, maka banyak virus yang mensasarkan fail-fail sebegini .doc, docx. Kadang-kadang kita dapat email scam yang attach fail word dimana sebaik sahaja kita membuka fail word,virus terus menyerang komputer. […]