Blog

Template Tesis UPSI siap!

Syukur…template tesis UPSI versi BM dan English siap. Sebenarnya dah lama siap cuma aku bagi kat salah sorang rakan DSG facebook untuk test masukkan isi tesis dan dapatkan feedback dari supervisor. Dalam 2 minggu lepas tu dia beritahu supervisor cakap ok..so now dah boleh share kat sini. Selamat mencuba and macam biasa aku perlukan feedback untuk […]

Promosi Terbaik Hosting Website

JomHosting.net salah satu penyedia hosting website di Malaysia ada buat promosi.Mana nak cari domain .my dan hosting 100GB , unmetered bandwidth dengan harga RM 200 untuk TIGA TAHUN. Nak ulang…3 TAHUN. Memilik website sgt penting terutamanya untuk perniagaan. Anda boleh kata ada facebook page, instagram follow berjuta..buat apa nak ada website lagi. Pernah dengar fb […]

Projek Format Tesis

Dalam dok attend CMBA, curi-curi masa malam siapkan 3 job tesis. Mmg berpinau mata tengok tulisan,table ,page orientation,figure…tapi cuba siapkan juga supaya dapat deliver in time. Dah 3 malam tido lambat..tu la masa yang ada untuk belek tesis ni. Benda yg selalu takes time nak pebetui adalah table atau figure yang dilukis dalam margin 2.5 […]

Certificate Micro Business Advisor (CMBA)

Minggu ni attend training untuk mendapatkan Certificate Micro Business Advisor (CMBA). Training ni dari 1-3 Disember 2016 @Grand BlueWave Shah Alam. Penganjur adalah Malaysian Academy of SME & Entrepreneurship Development (MASMED), UiTM. Mmg pack dari pagi sampai ke malam dok celik mata hadam semua modul-modul.  Cert ini membolehkan aku memberi khidmat nasihat/sokongan kepada para peniaga yang […]

UTM

Template thesis UTM dah siap, mmg agak banyak keperluan untuk format tesis UTM. utm_thesis-template

UM Thesis Template *update

UM is the first template I designed few years back, always my first priority to get it done. UM thesis guidelines have change from 2013 to 2015 edition, new guidelines prepared to be more 'MS Word' friendly. I dont know how many times the template has been modified but I'm sure it help students out there. This template […]

Juri Educational Festival 2016@Politeknik Seberang Perai

2 hari lepas dapat invitation dari Politeknik untuk jadi juri Educational Festival, pertandingan projek bagi pelajar akhir semester. Scope yg diberikan utk penjurian projek kategori network.  Ada 7 projek untuk dinilai, 7 projek ni telah melalui proses saringan awal dan mereka top 7. Secara keseluruhannya, semua projek bagus-bagus dimana mereka guna teknologi terkini dan apply […]

Gaya UKM Thesis Template dah siap

Seminggu dua ni,pembaris dan printer menjadi teman setia. Buat eksperimen untuk menghasilkan template tesis Gaya UKM 2015. Gaya UKM yang baru ni agak 'mesra' MS Word jadi kerja-kerja create template jadi sedikit mudah cuma nak tailor made caption dan senarai kandungan memerlukan ketelitian. Kadang-kadang guidelines tulis 2 space tapi bila ukur tak 2 space pun..jadi […]

Tunas Mekar Siri 6 Kick Off

Hari ni hadir Mesyuarat Penyelarasan Program Tunas Mekar Siri 6 di ICU, Wisma Persekutuan, Kepala Batas. Tunas Mekar ni program untuk membantu usahawan muda (siswazah) menjalankan perniagaan. Aku dilantik sebagai Perunding Perniagaan bagi membantu seramai 8 orang usahawan agar dapat melonjakkan/mengembangkan perniagaan mereka ke satu tahap yang lebih. Sebagai perunding, tugas menjadi lebih berat kerana KPI yang […]

Gaya UKM @ PPUKM, Cheras

Pagi-pagi buta dah bergerak ke Pusat Perubatan UKM (PPUKM) Cheras sebab risau disebabkan jem boleh sampai lambat.Walaupun Waze jangka 30 minit tapi aku tak boleh confident sgt sbb KL traffic tak boleh predict. Gerak awal sejam supaya boleh sampai awal dan prepare untuk training. Pantang penceramah datang lambat, mesti kena punctual. Sampai 8.15 tapi dok melilau cari parking […]